MUNKAVÉDELEM

Munkahelyi biztonság és egészségmegőrzés szolgáltatásunk a munkavédelmi törvényen és foglalkozás-egészségügyi rendeleteken alapszik. A munkafolyamatok során a munkavédelem és a foglalkozás-egészségügyi szolgáltató számos feladatban működik együtt.

Egy vállalkozás működtetését számos előírás, jogszabály foglalja keretbe, melyek naprakész dokumentálása, adminisztrálása és a gyakorlatba átültetése a munkavállalói létszámmal arányosan mind magasabban tornyosul a vezető előtt. A munkavédelmi és foglalkozás-egészségügyi feladatok és szervezések elmaradása, hiányossága elsősorban a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyezteti hosszú távon. A munkahelyi balesetért a Munkáltató felel; amennyiben írásos dokumentumokkal nem bizonyítható, hogy a munkavállaló nem tartotta be a Munkáltató által meghatározott és oktatott szabályokat. Törvényi kötelezettsége és joga mind a Munkáltatónak, mind a munkavállalónak egyaránt van. A Munkáltató szankciókkal élhet, ha munkavállalója neki felróható okokból nem tartja be a Munkáltatói szabályokat.

A mikro- és kisvállalkozások gyakran csak az orvosi vizsgálatot tartják meg rendszeresen, a munkavédelmi szemléletet ilyen-olyan okból - elsősorban kiadáscsökkentés miatt - nem vezetik be a munkahelyeken. A törvényalkotók szándékuk szerint nem pénzt akarnak kihúzni a vállalkozó pénztárából ! Az alapvető biztonság megteremtése, azaz a lehetséges veszélyek felismerése és az ebből adódó baleset elkerülése az ország valamennyi munkahelyén, Munkáltatónál elvárható.

A veszélyek lehetnek fizikai, biológiai, kémiai és pszichés jellegűek, s ezek jelenlétét ellenőrizni kell a munkahelyen.

A munkavédelem napi gyakorlata nagyon egyszerűvé válik, ha van írásos anyag és a tartalmát a munkavállalókkal rendszeresen ismertetik; a veszélyek felismeréséhez, a baleset elkerüléséhez és az elsősegélynyújtáshoz elengedhetetlen alapismereteket a vezető elkészíti és betartását elvárja. (pl. ha hozzátartozója a munkahelyen a Munkáltató hibájából súlyos egészségkárosodást szenved, bizonyára Ön is elítélné a Munkáltatót. Mi a helyzet, ha Ön a Munkáltató?)

Készítettünk egy felmérőlapot, melynek kitöltésével vállalkozása felkészültségét gyorsan felmérheti.

Ha átértékelte a munkavédelem jelentőségét és szeretné az alapvető feladatokat megismerni, felkészülten várjuk kérdéseit, és elhivatottan támogatjuk kezdeményezését.

Amennyiben kedvet érez a munkavédelmi eljárások részben önálló bevezetéséhez, és vállalkozásánál kevesebb mint 10 fő dolgozik, egyedi megállapodás születhet eseti szolgáltatás (alkalmi tanácsadás) igénybevételről.

Amennyiben 50 főnél kevesebb munkavállalója van, de szeretné inkább egykézben tudni a feladatokat és a gyakorlati megvalósítás, ellenőrzés folyamatos támogatását kéri standard szerződést készítünk.

Döntsön ma és holnap már tudni fogja, hogyan ismerje fel és kűzdje le a veszélyeket a munkahelyen!

Építsünk együtt biztonságos munkahelyet !